dick1.jpg

Over mij

Na 21 jaar in diverse functies in het bedrijfsleven te hebben gewerkt, het laatste als regio manager van een internationaal bedrijf in bouwsystemen, ben ik in 1990 begonnen met het begeleiden van mensen.

De ervaring die ik hieruit meebreng is dat ieder mens met de wens om meer duidelijkheid over zijn/haar functioneren en manier van leven te krijgen, gecoacht en/of begeleid kan worden op voorwaarde van motivatie en acceptatie.

 

Mijn kwaliteiten en kennis heb ik verder kunnen ontwikkelen door opleidingen te volgen in  de psychosociaal therapie, Jungiaanse psychologie, als energetisch healer en transformatie therapeut.

 

Rouwverwerking heeft mijn speciale interesse. Hiervoor heb ik een opleiding gevolgd. Verder ben ik bekend met theater en speltechniek met als specialiteit het vak clownerie.

 

Gedurende langere tijd heb ik supervisie gehad vanuit de psychosynthese en volgde ik een opleiding persoonlijk meesterschap en sociale kunst bij de academie Manisola.

 

Vanuit deze basis begeleid en coach ik mensen.

 

Hoogsensitieve mensen en kinderen hebben mijn speciale interesse. Enerzijds zijn het mensen, die zich niet kunnen en willen conformeren aan de huidige maatschappelijke regels en normen, anderzijds zijn het mensen die al voorlopers zijn op dat wat ik noem een wereld die zich wil herinrichten omdat zij voelen, dat oude systemen hun faillissement reeds hebben ingezet en zij een bijdrage willen en kunnen leveren voor een meer gelijkwaardige samenleving.

 

Deze mensen gaan gebukt onder grote collectieve druk van buiten af, welke resoneert binnen hun zenuw- zintuigsysteem.

In eerste instantie passen zij zich aan door loyaal te blijven binnen dit collectieve systeem, maar houden dit uiteindelijk niet vol, worden ziek en voelen zich niet begrepen met als gevolg: vertwijfeling, identiteitsverlies welke kan uitmonden in ziekte, verslavingsgedrag, depressies en burnout.

 

Door mijn ervaring en kennis op dit gebied kan ik je helpen een verhouding te vinden met jezelf en je omgeving en zo je kwaliteit ( wat in feite hoogsensitiviteit is) te durven  inzetten. Uiteindelijk gaat het erom het weggetje terug te vinden naar jezelf en je niet meer te laten afleiden door verwarrende constructies die niet valide blijken te zijn maar je afhouden van je werkelijke reden van bestaan.

Ik vind het een uitdaging om dit te doen. Er bestaat geen speciale opleiding voor, maar het vraagt afstemming op andere dan de gebruikelijke informatiebronnen.

 

Belangrijk vind ik het weten, dat ik mij met jou als mens wil verbinden waardoor er ruimte ontstaat voor een ontmoeting om van daaruit een proces aan te gaan zonder restricties of het toepassen van modellen.