Ervaringen van cliënten

Client/Theologe

Twee jaar geleden ontmoette ik Dick voor het eerst. Het voelde alsof we elkaar al jaren kenden. De aanleiding voor mijn komst was een bepaalde onrust, die naar mijn idee te maken had met mijn bestemming hier op aarde. Een grote vraag, die in de verschillende sessies met Dick uiteenviel in concrete thema’s. Dick hielp me keer op keer tot de kern te komen. Eindelijk iemand die mee kon in het geloof- en zekerheden overstijgende ervaren van het leven. Met grote betrokkenheid, maar ook met humor en Hollandse nuchterheid reikte hij me dát aan waar ik mee verder kon. Ik vergeet de dag niet dat we samen de kern raakten van het antwoord op mijn grote vraag. Het was zo’n moment, waarop woorden niet meer nodig zijn. We vielen beiden stil in de essentie van het gevondene. Het creëerde een basale rust, die ik tot op heden ervaar.

L.B. 11-1-2017

 

Cliënt- gaialoog

We kennen elkaar al heel lang en elke keer is het een ware ontmoeting. Dick heeft het vermogen van Zijnswaarneming en hij verrast me steeds met zijn liefdevolheid, alertheid, spiegeling en heling interacties die diepgaan en zorgen voor een werkelijke verandering.  Een man om te ontmoeten op het pad naar eigenheid!

DvdD.

 

Client- musicus/componist

Eigenlijk is het moeilijk in woorden te vatten wat Dick voor mij heeft betekent en nog steeds betekent. Door zijn aanpak kom ik stukje bij beetje thuis.
Omringd door zijn enorme liefde, loyaliteit en toewijding durf ik oude patronen los te laten. Daar waar het effect van andere therapieën na verloop van tijd afnam, blijf ik bij Dick maar groeien en zie ik daarom de toekomst met vertrouwen tegemoet.
En zijn aanpak gaat over de volle breedte van het menszijn; mentaal, spiritueel en fysiek. Naast mijn geestelijke groei voel ik me mede door de verandering van eetgewoonten en het gebruik van supplementen fitter dan ooit. Belangrijk, omdat ik ervaar dat ik veel meer vooruitgang boek als alle aspecten van dat menszijn worden meegenomen.
Daarnaast heeft Dick enorm veel positieve invloed gehad op mijn gezin en dat heeft de groei van elk gezinslid versterkt. Ook hier kan je het een niet los zien van het ander. Ik ben daarom enorm blij en dankbaar dat Dick op mijn pad is gekomen.
Donker maakt plaats voor licht, angst maakt plaats voor liefde.
Het echte leven is begonnen.

T.K.G.  21-10-2015

 

Client/ Biochemicus

De afgelopen jaren is er behoorlijk wat gaande in mijn leven, zowel privé als zakelijk. Een goede vriend raadde me aan om een keer met Dick te gaan praten om te kijken of hij me zou kunnen helpen. En dat heeft hij gedaan!
Het belangrijkste dat Dick mij heeft gegeven is een hernieuwd vertrouwen in mezelf en de kracht om de zaken bij de wortel aan te pakken. Dick heeft me de moed gegeven om beter naar mijn kinderen te kijken en ze bij te staan waar dat nodig is. Daarnaast ben ik met frisse energie mijn werkende leven opnieuw vorm aan het geven. Tenslotte, en misschien wel het
belangrijkste, Dick heeft me geholpen om mijn gezondheid weer onder controle te krijgen voordat er serieuze “ongelukken” zouden gebeuren.
Een gesprek met Dick is altijd verassend. Ik heb mij verbaasd over de eenvoud van zijn oplossingen en de energie waarmee ik bij hem vandaan ga.
Dank Dick.

J.H., 30-06-2015

 

Cliënt/leraar

Ik kan met woorden niet genoeg benadrukken hoe dankbaar ik je ben.

Lang heb ik gezocht naar een passend schrijven, hopelijk komt deze in de buurt.

Mijn gespannen lichaams- en levenshouding, waaronder mijn RSI klachten, zijn verdwenen. 

Daar waar ik aan het begin ietwat wantrouwig was bij het ontbreken van deze klachten (ik had tenslotte hiervoor al andere paden bewandeld) kan ik er nu na enkele maanden (!) toch echt niet meer omheen, de spanning is echt weg!

Daarnaast is de zware energie vervlogen en maakt dit steeds meer de weg vrij voor die van mezelf.

Dagelijks ervaar ik de bevrijding die je in gang gezet hebt.

Volgende week vertrek ik zelfs alleen naar Indonesië om daar deze nieuwe vrijheid verder te onderzoeken, vier maanden geleden totaal ondenkbaar.

Hoe deze vrijheid verder gevormd gaat worden geen idee, maar de huidige gretigheid in

combinatie met deze nieuwe ontspanning lijken me geschikte raadgevers.

In slechts twee sessies heb je bovenstaande bewerkstelligd, waarbij je nauwlettend de essentie boven kon brengen om vervolgens hierop gericht te handelen.

Dick, vanuit heel mijn hart: dank voor het teruggeven/ aanreiken van mijn eigen ik!'

G.C., 29-06-2014

 

Cliënt

Ik ben erg blij dat ik Dick heb ontmoet in een tijd dat ik niet meer wist wie mij nog zou kunnen helpen en wie mij zou kunnen begrijpen. Dick snapte mij zonder woorden. Dat voelde erg veilig en ik vertrouwde hem.
Ik zocht hulp omdat ik me in toenemende mate zeer onveilig, wankel en bedreigd voelde. Ik had last van intense aanvallen van entiteiten. Het overkwam me. Ik had niet eerder zoiets heftigs en bedreigends meegemaakt . En ik had ook geen woorden om mijn gevoelens uit te drukken.
Dick zei me eerlijk en duidelijk niet eerder in die mate een dergelijk probleem te hebben behandeld. Hij zag kans om me te helpen, ook al kon hij mij geen garanties geven.
Hij heeft mijn probleem in hele korte tijd in kaart gebracht.

In totaal kreeg ik vijf behandelingen. In de laatste sessie kon ik eindelijk, na 40 jaar worsteling, in mijn eigen lichaam thuiskomen. Ik voelde me indringend gezien, van binnenuit geheeld met mijn eigen energie.
Voorheen zat er iets tussen, had ik geen "macht"over mijzelf, nu zit ik zelf aan het stuur. 
Dick, je inspireert! Ik ben uitzonderlijk blij met jou hulp, erkenning en begrip. Dank je wel.

HdM.

 

Cliënt-menskundig adviseur

Ik ben naar Dick gegaan omdat ik veel moeite had om een volgende stap in mijn leven te zetten. Ik zat vol twijfel en voelde me onzeker. De ontmoeting met Dick was voor mij vanaf het begin bijzonder. Ik voelde me werkelijk gezien en gehoord. Zijn helende manier van werken, zijn inzichten en spiegelingen hebben er voor gezorgd dat de onrust en onzekerheid uit mijn hoofd en lijf zijn verdwenen. Ik voel me goed, meer een heel mens vol vertrouwen en moed. Ik heb vertrouwen dat de stappen die ik neem en wat er op mijn pad komt goed is. Ik ben heel dankbaar voor de ontmoeting met Dick.


Cliënt- arbocoach

Dick heeft mij erg goed geholpen. Ik heb hem hulp gevraagd bij een voor mij indertijd zeer complexe en emotionele situatie, waarin ik vastliep. Al snel zoomde Dick in op de onderliggende probleemstructuur. Dat vond ik aanvankelijk verwarrend, omdat hij weinig aandacht besteedde aan al die dingen die mij zo bezig hielden. Maar ik zag ook direct dat waar Dick op inzoomde in de roos was. Het leek net of hij mij wakker schudde.

Zijn manier van werken is onconventioneel, snel en treffend. Vanuit diep vertrouwen heb ik hem zijn werk laten doen, daarbij heb ik zijn concrete adviezen thuis opgevolgd. Dit heeft goed resultaat gehad. Na 2 sessies bij Dick, was ik verlost uit het moeras van emoties en verstrikkingen. Doordat ik nu helder zie wat er speelt, kan ik praktisch en juist met de situatie omgaan. Vanuit heel mijn wezen: Dank je wel Dick!

 

Cliënt-psychotherapeut:

'Dick heeft mij begeleid bij het verwerken van mijn echtscheiding en het verdriet om het verbroken contact met mijn kinderen. Een van Dick's kwaliteiten is dat hij in staat was direct de essentie van mijn rouwproces te pakken en te spiegelen. Hij heeft mij wezenlijk steun gegeven om dit verlies een plaats te geven en de draad van het leven weer op te pakken.

Dick heeft werkelijk de capaciteit en het intuïtieve vermogen om mensen te begeleiden bij moeilijke psychische vraagstukken.'

 

Cliënt-psycholoog:

'Ik heb regelmatig gesprekken met Dick de Court gehad. Hij heeft mij in mijn persoonlijke ontwikkelingsproces begeleid op een professionele, heldere en directe wijze. Ik heb ik korte tijd flinke stappen kunnen zetten en duidelijke keuzes kunnen maken. De heer de Court heeft naast een scherpe analytische blik ook een groot inlevend vermogen waardoor hij snel in de gaten heeft waar de kern van het probleem ligt. Hij vraagt wel de nodige inzet en motivatie van jou als persoon maar dan kan er in korte tijd progressie worden geboekt. Een vriend die ook baat heeft gehad bij zijn aanpak heeft me naar hem verwezen. Ik heb geen spijt gehad van deze stap!'

 

Cliënt/ verpleegkundige

Dick ken ik nu bijna drie jaar. Hij heeft mij geholpen mijn onverwerkt verdriet een plaats te geven. Ik kan en durf nu eerlijker naar mijzelf te kijken en kan het verleden een plekje geven door meer voor mijzelf op te komen. Omdat ik bij Dick mijzelf kan zijn en veel vertrouwen in hem heb, ben ik ook met mijn vliegangst bij hem gekomen.

 

Vele jaren heeft dit probleem bij mij geleefd en het bleef mij achtervolgen. Daar wilde ik nu wat aan doen. Dick heeft met zijn inlevend vermogen en zijn luisterend oor mij aangehoord. Door er met hem over te praten gaf mij dat een bepaalde rust en durfde ik het conflict aan. Mijn man en gezin vonden het ook bijzonder om te zien hoe ik er mee omging en met een zekere rust en vertrouwen in het vliegtuig stapte. Het was een bijzondere ervaring, ik kende mijzelf niet terug, zo rustig was ik. Wat ben ik blij en trots op mijzelf dat het zo goed is gegaan. Ik ben Dick dankbaar en ben blij dat ik hem heb ontmoet want zelf was ik niet zo ver gekomen.

M.S.

 

Cliënt:

'Als cliënt heb ik Dick ervaren als een kundig en betrokken coach, die mij inzichten bood op de juiste momenten in mijn leven. De combinatie tussen zijn kennis en spirituele inzichten maakte zijn begeleiding zeer adequaat. Dick is sterk in zijn analyses en weet de kern en de bijzaken te scheiden. Hij gaat hierbij respectvol, integer en zorgvuldig te werk, waarbij hij niet alleen begeleiding biedt, maar ook de nodige nazorg. Hij schroomt niet om duidelijke feedback te geven en te spiegelen, waardoor ik de draad in mijn leven weer op kon pakken na een burnout. Dick, je bent de beste! Zonder jou had ik niet gestaan waar ik nu ben.'

 

Cliënt:

'Vele jaren geleden ben ik met Dick in contact gekomen. Hij heeft me geholpen mezelf beter te leren kennen en ik ben hem daar nog altijd dankbaar voor. Inmiddels vele jaren later is het de beurt aan onze pleegzoon, die, dankzij de hulp die Dick hem op afstand geeft, minder lang in woede en negativiteit blijft hangen. De snelle omslag in zijn gedrag (en dus sterke werking van Dick's behandeling op afstand) is voor ons keer op keer een wondertje. Dank, dank en nog eens dank.'

 

Cliënt:

'Mijn dochter (6 jaar) had al een tijd last van onverklaarbare buikpijn en had ’s avonds moeite met inslapen. Ze vertelde me dat ze verschijningen zag, die ik niet kon zien. Bij Dick bleek ik aan het juiste adres te zijn voor hulp, want als moeder stond ik even machteloos. Door zijn invoelendheid, heldere kijk en betrokkenheid in combinatie met zijn kennis en kunde als energetisch begeleider, werd mijn dochter door hem geholpen en kreeg ik als moeder de ondersteuning en juiste kennis aangeboden. Dick, hartelijk dank! We zijn blij met jou en je interventies.'

 

 

Cliënt/ regressietherapeut:

Ik ben hooggevoelig en kamp al zo’n zeven jaar met oorsuizingen.

Vele therapieën en medicijnen heb ik geprobeerd tot ik recent in een regressie- sessie ontdekte, dat een diepe celstress van mijn zenuw- en hersencellen wel eens de oorzaak zou kunnen zijn van al het lawaai.

Dick had al eens eerder energetisch en fysiek aan mijn nek, schouders en hoofd gewerkt. En vandaag hadden we na lange tijd weer afgesproken.

Hij stemde zich af op mij en ik richtte mijn aandacht op wat ik in de regressie- sessie had ontdekt: de kleine felle explosies op celniveau in mijn hoofd.

We zeiden niets en na een tijdje kreeg ik de behoefte om te gaan bewegen. Het stilzitten verlamde me. Omdat ik me vrij voel bij Dick gaf ik toe aan wat mijn lichaam wilde, eerst in kleine bewegingen, cirkeltjes, lemniscaten, linksom, rechtsom, hoog, laag.

Dick had de leiding over het hele proces, stil, krachtig aanwezig als een dirigent, als de leider van het hele project, dat nu ten uitvoer werd gebracht. Bij de gratie van zijn aanwezigheid kon dit proces zich voltrekken.

Ik merk nu dat ik een spoor gevonden heb, wat verlichting geeft. Door me bewust te zijn van mijn lichaam en de oorsuizingen direct gewaar te worden als ze zich voordoen, schept dit een kans om de stresserende reacties te keren. Het geluid wordt daardoor minder.

De sessie met Dick heeft daar een nieuwe bemoedigende impuls aan gegeven en mijn suizen is nu nagenoeg gereduceerd naar een zacht licht zingen, wat weldadig aanvoelt in mijn hoofd.

 

 

Cliënt/counselor:

Dick hielp mij met orde te herstellen binnen mijn leefwereld. De mist in mijn hoofd verdween. Ik kon weer helder denken en begreep dat ik niet in mijn kracht was blijven staan.

Dick hielp mij door mij opnieuw deze kracht te laten ervaren! Nu kan ik weer beslissingen nemen die van mij zijn en niet gebaseerd zijn op angst maar op vertrouwen. Dank je wel Dick!

 

 

 

 

 

 

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum. Stet clita kasd gubergren, no sea takimata sanctus est Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum. Stet clita kasd gubergren, no sea takimata sanctus est Lorem ipsum dolor sit amet.